Draisma Dynamo D1 komt net te kort tegen top-5 team VCN

Door de afzegging van FAST werd de geplande doordeweekse uitwedstrijd tegen (medestander) VCN een paar dagen naar voren gehaald. De aanloop was verre van ideaal, want bijna de gehele begeleidingsstaf (trainer, assistent en data analist/videoscout) moest een week in quarantaine en misten daardoor alle trainingen en zelfs de wedstrijd op zaterdagavond in Capelle aan den IJssel. Met vertrouwen dat meer mogelijk is dan je vaak denkt, kwam Draisma Dynamo sterk uit de startblokken tegen het team uit de top-5. De wedstrijd kantelde alsnog aan het eind van de derde set (vanaf een 21-19 voorspong), doordat de servicedruk afnam en de passing meer en meer onder druk stond. Het doel om iedere return een beter resultaat neer te zetten, is gelukt. Toch overheerste bij de nabespreking de teleurstelling dat het nét niet gelukt was om de winst naar ons toe te trekken. Met exact hetzelfde aantal punten (101 om 101) steeg de Apeldoornse ploeg door de 2 – 3 nederlaag (met de setstanden 25-20, 25-16, 22-25, 17-25 en 12-15) wel naar de felbegeerde negende plek op de ranglijst. De plek die aan het eind van de reguliere competitie toegang geeft tot het spelen van de play-offs en als prestatiedoelstelling door het team neergezet is.

Toeschouwers en kijkers

Spelen met publiek op de tribunes is al meer dan 10 dagen toegestaan, maar de weg naar de sporthal werd nog niet door velen gevonden. Ondanks de ongeveer 130 kilometer enkele reisafstand kozen de trouwste supporters (lees: ouders) ervoor naar Capelle te komen en bezetten daarmee 1/3 van de houten banken. Het aantal kijkers thuis (IP-adressen) lag beduidend hoger: met bijna 1.000 unieke IP-adressen. Ook trainer/coach Beugelsdijk zat achter meerdere schermen live naar de wedstrijd te kijken en nam via een telefoonverbinding op afstand samen met assistent Jorg Radstake de coaching voor zijn rekening.

Spelen voor ritme en ontwikkeling

De impact van de nog steeds toenemende positieve tests op het wedstrijdprogramma is enorm. De continuïteit ontbreekt en is daarmee van sterke invloed op de sportieve prestaties. Niet altijd met de voltallige selectie (en begeleidingsstaf) aan kunnen treden bij de wedstrijden betekent omdenken: kijken naar wat wel mogelijk is in plaats van wat niet kan en mag. Genieten van de kans om wedstrijden te spelen voor het ritme als team en de ontwikkeling van speelsters. Het is deze houding en het aanpassingsvermogen dat nu al zorgt voor twee goede competitiewedstrijden in 2022. De druk op het programma is enorm, met veel doordeweekse wedstrijden. Hopelijk gaat de wedstrijd van zaterdag 12 februari tegen nummer 4 VC Sneek door. Via onze socials volgt zeer binnenkort een update voor de maand februari.

Over de wedstrijd

Geen (betrouwbare) statistieken dit keer om de welbekende reden. Wel een korte onderbouwing dat de verschillen in de verloren sets minder groot waren, dan de setstanden doen vermoeden. In de derde set werd een voorsprong van 21-19 door teveel directe fouten in de passing en aanval weggegeven. In de vierde set was het verschil net onder de twintig punten gelijk, in het nadeel van Dynamo (16-18). De vijfde en allesbeslissende set werd na een tussensprint opnieuw spannend (van 7-11 naar 10-11) en kwamen de teams ook nog even op gelijke stand (12-12).

Volgende week

Vooralsnog gaan we ervan uit dat we zaterdagavond om 20.00 uur in Sneek spelen. De wedstrijd is zowel op de tribune en thuis vanaf de bank (via www.draismadynamo.nl of www.volleybal.nl) te volgen. Alle updates kunt u volgen via onze socials.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.