Draisma Dynamo D1 knokt zich in Finaleweekend langs Apollo en behoudt kans op play-offs

De opdracht voor het laatste weekend van de reguliere competitie is duidelijk. Op de zaterdagavond moest er minimaal één punt behaald worden tegen Apollo 8, de nummer 3 op de ranglijst. Alleen dan strijdt Draisma Dynamo een dag later (op zondag 3 april) nog voor deelname aan de play-offs, de kwartfinales. Na een slechte start kwam Dynamo sterk terug en kreeg loon naar werken. Door de sensationele overwinning is winst tegen Set-Up ’65 voldoende. Na 23 wedstrijden wordt pas op de allerlaatste speelronde van de reguliere competitie de laatste vrije plek op deelname aan de felbegeerde play-offs bepaald. Net zoals gisteren, kunnen we ook vandaag alle support gebruiken. Kom je ook naar de Draisma Dynamo Arena? De wedstrijd begint om 18.00 uur

Sensationele comeback op zaterdagavond

Met een van een vingerblessure herstellende Caya van Cooten (enigszins verrassend) in de basis werd gegokt. Weken niet kunnen trainen zorgde voor het ontbreken van ritme en afstemming in het team. Met ruime cijfers (13-25) was de eerste set een eenvoudige prooi voor het Twentse Apollo. Dát er ‘iets’ moest gebeuren moge duidelijk zijn. Met meer vechtlust en overtuiging startte Dynamo uitstekend aan de tweede set. Beide teams bleven in de scores dichtbij elkaar (tussenstanden: 7-8, 14-16 en 20-21) en het publiek kreeg lange rally’s voorgeschoteld. Tactische wissels maakten aan het eind van deze tweede set hét verschil (25-22). In set 3 leek de Apeldoornse ploeg het momentum door te trekken (8-4), maar de ploeg van de broers Oosting knokte zich terug en kwam zelfs op voorsprong (14-16). Coach Michael Beugelsdijk wisselde opnieuw uiterst succesvol en door de 25-22 winst verzekerde zijn team zich van opnieuw een finale op zondag. Het benodigde punt betekende dat Draisma Dynamo deelname aan de play-offs nog steeds in eigen hand heeft, maar het is allerminst een uitgemaakte zaak. Dynamo wilde meer en nam opnieuw brutaal een kleine voorsprong (8-7). De verhoogde servicedruk en een toename van de eigen foutenlast resulteerde, na ruim setverlies (17-25), in een vijfde set. Aanvankelijk leek Apollo ook daarin de bovenliggende partij te zijn, niet verrassend gezien de stand op de ranglijst. Echter de Apeldoornse meiden knokten zich terug en wonnen op sensationele wijze, na een achterstand van maar liefst vijf punten (7-12), de laatste set met 17-15. Het aanwezige publiek trakteerde het team met een uitbundig applaus. Een waardering voor de (Zuid-Amerikaans achtige) bezieling die in iedere actie gelegd werd. Het was weer eens een ouderwets avondje spannend volleybal in de topsporthal van Omnisport in Apeldoorn.

matchreport service aanval blok pass
punten fouten punten fouten punten % goed
Draisma Dynamo 4 13 56 23 6 33%
Apollo 8 6 12 52 16 9 35%
  In totaal werden in vijf sets 187 ballen verdedigd (95 om 92 in Apeldoorns voordeel), waarvan Dynamo maar liefst 43% met een punt wist te belonen (Apollo: 35%).

 

Foto’s: Rudy Biekart

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.