Draisma Dynamo D1 had geen illusies om even te winnen van Apollo 8

Na de eerste speelrondes wordt het verschil met de topteams zichtbaar. In onze vierde speelronde staat met Apollo 8 opnieuw een topteam, die tot dusver alle vier de competitiewedstrijden winnend (en met overtuiging) afgesloten heeft, tegenover de dames van Draisma Dynamo. De doelstelling voor deze wedstrijd was helder: bezig zijn met (het optimaliseren van) het eigen spel. Het realisme om  niet ‘even’ zomaar te winnen van de bekerfinalist was zeker aanwezig en zorgde voor een ontspannen voorbereiding, maar een verrassing (in de vorm van setwinst) is altijd mogelijk. Na iets meer dan een uur spelen verscheen de 0 – 3 eindstand op het scorebord: 14-25, 22-25 en 17-25. Toch (over)heerst er in enige mate tevredenheid over de periodes waarin we ons goed staande wisten te houden. Afspraken in de blokkering werden degelijk uitgevoerd, in de verdediging viel geen bal zonder een poging te wagen op de grond, punten werden gevierd en oplossingen gezocht. Het verschil in servicedruk en stabiliteit in de passing (zie statistieken) was daarentegen (te) groot.


Realisme (be)houden

Bij het spelen van een wedstrijd wil je natuurlijk altijd winnen. Dat is sport op het hoogste niveau beoefenen en ook de gedrevenheid van alle speelsters, die er -om in de Eredivisie te spelen- veel voor doen en ook heel veel voor laten. Toch is realisme nodig om teleurstellingen (met vaak frustraties tot gevolg) te voorkomen. Het bouwen aan een sterk eredivisieteam kost tijd (en daar is Apollo 8 een goed voorbeeld van) en het spelen op dit niveau vraagt om meer ervaring opdoen. Tegen de topteams wordt het lastig, maar tegen de andere middenmoters komen er zeker kansen om te winnen. De vooraf opgestelde doelstelling is nog steeds haalbaar en daar strijdt D1 voor.

 

Kansen in de tweede set

In de sterkst mogelijke opstelling startte Apollo 8 aan het duel, waarbij van onderschatting dus duidelijk geen sprake was. Nog voordat de tweede scheidsrechter het door had, stond er (na een door de eerste scheidsrechter geconstateerde netfout) 0-1 op het telbord. Via 4-8, 9-16 en 12-21 liep de thuisploeg in sneltreinvaart uit naar setwinst in set 1 (14-25). Na het zelf mogen starten met serveren, lukt het Draisma Dynamo direct van achter de servicelijn om voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Het was dan ook de Apeldoornse ploeg die het eerst de grens van 10 punten bereikte (10-5). Echter na enige tumult na een lange rally over wie er moest serveren (doordraaifout) en later het wel toekennen van een punt voor een onrechtmatige doortikbal (na een bovenhandse set-up binnen de driemeterlijn) was het de thuisploeg die de achterstand omboog in een voorsprong. Gewonnen geven gebeurde echter niet en het gat werd -mede door prachtige blokkeracties- teruggebracht tot één punt (21-22). Opnieuw was het een sterke servicebeurt van de nummer 10 van Borne die de hoop op een kleine verrassing de das om deed (22-25). De teleurstelling over ‘er had misschien wel iets meer in gezeten’ overheerste tijdens de setwissel. Toch bleven de scores in set 3 aanvankelijk dicht bij elkaar (6-8) en was het een tussensprint die ervoor zorgde dat de laatste set met 17-25 naar de thuisploeg ging. 

 

matchreport

service

aanval

blok

pass

 

punten

fouten

punten

fouten

punten

% goed

Draisma Dynamo

3

13

27

8

7

38%

Apollo 8

10

10

29

4

12

48%

 

Opnieuw een tegenstander met een enorme status van dienst

Aankomende zaterdag is het “Super Saturday” in Apeldoorn. De dag waarop zowel Heren 1 als Dames 1 in de Arena speelt, met voorafgaand ook beide ‘reserveteams’(H2 en D2). In deze vijfde speelronde staat Draisma Dynamo Dames 1 al vanaf 17.00 uur tegenover Sliedrecht Sport. Een team dat in de afgelopen jaren vele prijzen gewonnen heeft en ook dit seizoen tot nu toe alles gewonnen heeft. Kortom met een beetje realisme is de uitslag te voorspellen (hetzelfde geldt overigens voor de Win-actie van Ensing Autoverhuur, zie de social mediakanalen), maar misschien lukt het nu wel om te zorgen voor een (kleine) verrassing? Spelen voor het behalen van de doelstelling gebeurt zeker! Voldoende redenen om een dagje sporthal te doen, een gokje te wagen (over het aantal ballen in een auto) en te komen kijken in de Draisma Dynamo Arena.

Fotografie: Rudy van t Rood


 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.