Draisma Dynamo D1 eindigt 2022 in mineur

De laatste wedstrijd van dit kalender speelde DraismaDynamo Dames 1 op zondagmiddag 18 december in Vroomshoop. Eurosped was in grootse vorm, na twee overwinningen op een rij. Dynamo had daarentegen haar laatste twee duels verloren. Na een spannende eerste set (29-27 voor de thuisploeg) bleek het verzet gebroken. Met 25-14 en 25-18 werd het een 3 – 0 nederlaag voor Dynamo. Het is de hoogste tijd om rust te pakken, te bezinnen. De kerst(vakantie) het goede moment daarvoor. Helaas komt het dit jaar iets te laat en staat begin januari opnieuw een geweldige uitdaging te wachten.

Laatste duel van 2022

Straks volgens planning reisde Dynamo richting Twente. Vanaf het begin leken de meiden de wedstrijd van afgelopen donderdag wel vergeten en stond het vizier op de ploeg uit Vroomshoop. Deze ‘nieuwe’ tegenstander werd in de heenwedstrijd nog verslagen, maar is sindsdien wel steeds beter gaan draaien. De gasten uit Apeldoorn waren dus gewaarschuwd. In set 1 speelde Draisma Dynamo met veel energie en creëerde het zelf veel mogelijkheden. Wisselend pakte beide teams steeds een kleine voorsprong. Met name de serviceserie van Suus Gerritsen was indrukwekkend en zette haar teamgenoot van Jong Oranje goed onder druk. In de loop van deze eerste set wisten de bezoekers zelfs wat uit te lopen en kwam Dynamo op enkele setpunten. Helaas wist de ploeg die niet te verzilveren en moest ze met 29-27 de set aan Eurosped laten. In de tweede set leek, na een aarzelend begin,alle geloof in meer verloren gegaan te zijn. Zonder met overtuiging te spelen en met een hoge foutenlast werden de punten rap aan de Vroomshoopsen gelaten. Geen moment lukte het om de draad weer op te pakken en met 25-14 was de set wel heel duidelijk voor de thuisploeg. In de derde set probeerde de Apeldoornse ploeg zich nog éénmaal op te richten en voor de ommekeer te willen zorgen. Hoewel het niveau weer iets beter werd, bleef de angst om fouten te maken aanwezig. Voor drie spelers was dit opnieuw een wedstrijd waarin zij niet inzetbaar waren, voor enkele anderen was de koek duidelijk op. De tol van de laatste loodjes van 2022 was hoog en ook de laatste set van het jaar werd uit handen gegeven. Met 25-18 was opnieuw Eurosped spekkoperen daarmee bleven alle punten in het Twentse Vroomshoop achter.

Terugblik 2022

Vorig seizoen kende een ongekend spannend finaleweekend, waarin de twee 3 – 2 overwinningen zorgden voor plaatsing voor de play-offs. Een regelrecht succes voor de dames van Draisma Dynamo in haar debuutjaar in de Eredivisie. In de 1/8 finale eindigde het ‘sprookje’ van Dames 1 tegen de uiteindelijke landskampioen. Maar … op hetzelfde moment was er wel succes in de tussenronde van de NOJK. Voor de eindronde van deze jeugdkampioenschappen plaatsten maar liefst 8 jeugdteams zich van SV Dynamo. De successen in de finale zorgde voor het ontvangen van de grote beker voor de beste jeugdopleiding van Nederland. Apeldoorn, misschien wel de volleybalhoofdstad van Nederland, stond weer goed op de kaart. Na de zomerstop begonnen alle sportieve voorbereidingen weer op het nieuwe, lopende seizoen. Het sterk verjongde Draisma Dynamo Dames 1 toonde zich ‘mans’ genoeg tegen de traditionele top-3 en had na één speelronde exact de helft van het maximaal aantal punten behaald (15 punten uit 10 wedstrijden). De stabiliteit kwam in de laatste weken voor Kerst door (langdurig) blessureleed onder druk te staan. Beide returns tegen de concurrentie om plek 6 werden verloren. Zo eindigt 2022 toch een beetje in mineur, terwijl er zoveel moois in Apeldoorn gebeurt.

Fijne Kerst

Zonder vrijwilligers is er geen topvolleybal mogelijk. Hetzelfde geldt voor sponsoren en supporters. Draisma Dynamo Dames 1 wil dan ook iedereen bedanken, die zich afgelopen jaar met volle overgave ingezet heeft om Eredivisie damesvolleybal in Apeldoorn mogelijk te maken. Het vele werk wordt echt wel gezien en ook enorm gewaardeerd. Dames 1 wenst iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2023 toe

Vol programma in 2023

Het jaar 2023 begint met een wedstrijd op vrijdag 6 januari om 20.00 uur in en tegen Sneek. Na één rustdag speelt Draisma Dynamo op zondagmiddag 13.00 uur in Omnisport tegen Apollo 8. Na deze wedstrijden tegen teams uit de top-4 staat op woensdag 11 januari een doordeweeks duel tegen FAST in Gennep op het programma (starttijd: 19.30 uur). Het is nu eerst even uitrusten en bezinnen, genieten van de vrije dagen met familie en vrienden. Daarna is het weer hard trainen en strijd leveren om de doelstelling proberen te bereiken.