Draisma Dynamo bij eredivisiestart onderuit tegen Samen Lycurgus

image0.jpeg
De tegenstander was dezelfde, alleen viel de score ditmaal nadelig uit voor Draisma Dynamo. Een week nadat ten koste van Samen Lycurgus de Supercup werd veroverd, trokken de Groningers zondagmiddag in de Draisma Dynamo Arena bij de competitieouverture aan het langste eind.

Draisma Dynamo won weliswaar met 25-22 de eerste set, in de overige sets moest het z’n meerdere erkennen in de opponent uit het hoge Noorden: 19-25, 17-25, 21-25. De hoop om evenals zeven dagen eerder nog een vijfde set te forceren liep meteen al spaak toen de thuisploeg bij een 3-3 stand door een opstellingsfout weer op nul moest beginnen. “En dan begin je natuurlijk niet lekker aan zo’n set”, stond er volgens Freek de Weijer wel meer niet goed gedurende de wedstrijd.
image1.jpeg
Het beetje extra dat er bij de officieuze seizoensopening nog wel was ontbrak ditmaal, vond Draisma Dynamo’s aanvoerder. “We pakken het goed op en winnen die eerste set, maar we kunnen het niet lang genoeg volhouden. Na die eerste set heb ik weinig goeds meer gezien. Het is nog té wisselvallig. We doen het zelf, het was onnodig. We verloren niet omdat zij zó goed waren. Ik denk dat bij ons niemand tevreden kan zijn met wat hij liet zien vandaag”, stak de spelverdeler, die bij een achterstand van 8-14 in de derde set de gestarte Gijs van Solkema afloste, de hand in eigen boezem.
image2.jpeg
Met de eerste kwalificatieronde voor de Champions League in aantocht, blijft De Weijer optimistisch. “Natuurlijk hoop je met een goed gevoel naar volgende week te gaan. We moeten er van leren. De eerste twee uit onze poule gaan door. Ik heb er echt heel veel zin in. Dit zijn wedstrijden die ergens om gaan. Je weet wat er op het spel staat. Wij hebben dit seizoen een heel leuk team. Het zou mooi zijn om een keer te stunten in Europa. Er zijn echt kansen”, verklaart De Weijer dat hij donderdag vol vertrouwen richting Innsbruck afreist.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.