Draisma Dynamo beleeft uitglijder in Doetinchem

 

{CAPTION}

Was er tijdens de niet voltooide competitie-ouverture in Zevenhuizen sprake van een glibberige vloer die Draisma Dynamo parten speelde. Woensdagavond maakte Draisma Dynamo in Doetinchem wél een echte uitglijder. Anderhalve week na de verloren Supercupwedstrijd bleek Active Living Orion in vier sets opnieuw te sterk voor het ondermaats acterende keurkorps van Redbad Strikwerda.
Het had ditmaal weinig met slipgevaar te maken dat de bekerwinnaar zich niet staande hield. Terwijl de speaker van de SaZa Topsporthal onophoudelijk in zijn microfoon brulde dat het Doetinchemse publiek zich moest laten horen, liet Draisma Dynamo simpelweg te weinig zien in de eerste eredivisietopper van het seizoen. Er ging te veel fout aan Apeldoornse kant. De verloren sets, elk eindigend in een 25-23 score in Achterhoeks voordeel, toonden aan dat beide ploegen niet eens zo gek veel voor elkaar onder deden. Op de beslissende momenten gaven de bezoekers evenwel niet thuis.

De constantheid is vroeg in het seizoen nog ver te zoeken. Zelfs in de gewonnen derde set maakte Draisma Dynamo het vooral zichzelf onnodig moeilijk. Een voorsprong van 15-23 volstond slechts te nauwer nood om de set met 21-25 in eigen voordeel te beslissen. De snelheid waarmee spelers en de leden van de technische staf meteen na de beslissende slagenwisseling de kleedkamer opzochten, verraadde veel over de gemoedstoestand van de betrokkenen.

Over dat er nog veel voor verbetering vatbaar is, hoefde niet al te lang worden nagepraat. “Zo kort na de wedstrijd valt er weinig na te bespreken. We hebben niet thuisgegeven. Dat is een simpele, maar harde conclusie. Je ziet dat we nog steeds te veel fouten maken die we niet mogen maken. En het zijn steeds cruciale punten. We staan er niet op de momenten dat het moet. We hebben gewoon niet goed genoeg gespeeld. Orion heeft natuurlijk geen slechte ploeg, maar wij zijn zeker niet minder. Het klinkt cliché, maar een wedstrijd wordt beslist op details”, reageerde captain Freek de Weijer naderhand.

Tegen Advisie/SSS krijgt Draisma Dynamo zaterdagavond de kans om de misstap recht te zetten en de eerste punten van het prille seizoen 2019-2020 te vergaren. De Veluwse derby in de Draisma Dynamo Arena begint om 20.00 uur.
Tekst: Rob Kruitbosch
{CAPTION}

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.