Draisma Dynamo bekert verder in Europa

Draisma Dynamo heeft zich donderdagavond geplaatst voor de achtste finales om de CEV Cup. Acht dagen na de 3-0 thuiszege op IBB Polonia London besliste de equipe van coach Redbad Strikwerda ook de return in Londen eenvoudig in haar voordeel. In het Crystal Palace National Sports Centre moest de Engelse landskampioen met 14-25, 20-25 en 20-25 opnieuw zijn meerdere erkennen in de Nederlandse bekerwinnaar.

Door dit resultaat mag Draisma Dynamo zich opmaken voor de verre reis naar Siberiƫ voor de confrontatie met Lokomotiv Novosibirsk. De Russen, die de thuiswedstrijd met 3-0 hadden gewonnen, verloren woensdag de return bij het Franse Chaumont VB 52 met 3-0. Door de beslissende Golden Set met 12-15 te winnen, verzekerde Lokomotiv zich alsnog van een plek bij de laatste zestien.

Op donderdag 30 januari zijn de Russen eerst te gast in de Draisma Dynamo Arena. Twee weken later gaat Strikwerda met zijn manschappen op bezoek in het uiterste oosten van Rusland.

Eindejaarstoernooi Roeselare Draisma Dynamo sluit het kalenderjaar 2019 af tijdens de International Volley Trophy Roeselare. Op de eerste dag van dit driedaagse toernooi in Belgiƫ, vrijdag 27 december, treedt de Apeldoornse koploper van de eredivisie aan tegen Caruur Volley Gent (15.00 uur) en het Sloveense Ach Volley Ljubljana (19.00 uur). Overige deelnemers zijn gastheer Knack Volley Roeselare, SAMEN.Lycurgus en het Franse Tours VB. Zowel de Belgen als Fransen zijn dit seizoen actief in de Champions League. Geduchte tegenstanders derhalve voor Draisma Dynamo.

In januari mag Draisma Dynamo meteen vol aan de bak op het nationale podium. Het nieuwe jaar begint op woensdag 8 januari met het uitgestelde kwartfinaleduel voor de nationale beker uit bij Sliedrecht Sport. Aanvang 19.30 uur. Twee dagen later, op vrijdag 10 januari, stuit de nummer 1 van de eredivisie in Groningen (20.00 uur) op de huidige nummer 2 SAMEN.Lycurgus.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.