Draisma Dynamo begint aan kampioenspoule in Barneveld

image0.jpeg
Draisma Dynamo heeft de reguliere competitie afgesloten met een eenvoudige overwinning op het Talentteam Papendal. In de Van der Knaaphal in Ede stonden na één uur en vijf minuten zuivere speeltijd de setstanden 25-13, 25-17, 25-20 op het scorebord. 
Met een scoringspercentage van 54 procent deden de bezoekers het aanvallend naar behoren. Martijn Brilhuis (11), Duco Krook (11) en Robin Boekhoudt (10) scoorden ieder in de dubbele cijfers. 
Deze overwinning levert de titelverdediger de tweede plaats op in de eindrangschikking van de reguliere competitie. Alleen Limax, dat alle voor- en nadelen van de eigen kleine speelhal met instemming van de Nevobo optimaal benut, behaalde meer punten in het misschien wel spannendste eredivisieseizoen aller tijden.
De Top-6 ziet er na 22 wedstrijden als volgt uit:
Limax 22-54
Draisma Dynamo 22-53
Orion 22-52
Lycurgus 22-52
SSS 22-51
Sliedrecht Sport 22-29
Met de start van de kampioenspoule gaat het seizoen pas écht beginnen en wordt het kaf definitief van het koren gescheiden. De nummers een en twee spelen vanaf midden april de play-off finale om de landstitel. 
Draisma Dynamo begint de operatie titelprolongatie op zaterdag 25 februari met een uitwedstrijd bij SSS in Barneveld. Aangezien komend weekend de twee halve finalewedstrijden voor de nationale beker op het programma staan, treden de mannen van Redbad Strikwerda in één week drie keer achtereen in het strijdperk tegen de vrienden uit Barneveld.
Het programma van Draisma Dynamo in de kampioenspoule (data onder voorbehoud):
Zaterdag 25 februari SSS (uit)
Zaterdag 4 maart Sliedrecht Sport (thuis)
Woensdag 8 maart Limax (uit)
Zaterdag 11 maart Orion (uit)
Zaterdag 18 maart Lycurgus (thuis)
Zaterdag 25 maart Sliedrecht Sport (uit)
Woensdag 29 maart Limax (thuis)
Zaterdag 1 april Orion (thuis)
Zaterdag 8 april Lycurgus (uit)
Zaterdag 15 april SSS (thuis)
📸Wout van Zoeren (archief)

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.