Draisma Dynamo aast op revanche bij start play-off finales

Drie dagen na de verloren bekerfinale krijgt Draisma Dynamo al de kans om zich te revancheren. In de eerste play-off finale kunnen de manschappen van coach Redbad Strikwerda woensdagavond meteen duidelijk maken of ze voldoende hersteld zijn om Amysoft Lycurgus op achterstand te zetten in de tot een best-of-three reeks ingekorte strijd om de landstitel.

Afgelopen zondag was Draisma Dynamo niet bij machte de Groningers pijn te doen. Of een trainingsachterstand door toedoen van de recente coronabesmettingen binnen de spelersgroep daar debet aan was of doordat de tegenstander beter was, doet verder niet ter zake. Het was aan Draisma Dynamo-kant simpelweg niet goed genoeg. In de Draisma Dynamo Arena zal het daarom bij de ouverture van finaleserie beter moeten. In finales tellen geen excuses, zelfs niet wanneer er misschien wel oorzaken aan te wijzen zijn voor minder presteren.

Fervente volleyballiefhebbers kunnen er hoe dan ook goed voor gaan zitten voor de livestream. De titelstrijd belooft een zinderende ontknoping te krijgen. De landskampioen van 2016, 2017 en 2018 mag dan de laatste twee duels tegen de twaalfvoudig landskampioen uit Apeldoorn in z’n voordeel hebben beslist, het maakt het team van trainer Arjan Taaij zeker niet op voorhand tot favoriet voor de landstitel van 2021. Een Draisma Dynamo op volle sterkte en in vol bezit van haar krachten bewijst immers al twee seizoenen achtereen dat het de sterkste is in de eredivisie. Kapitein De Weijer en zijn medestrijders zullen bovendien niet van zinnen zijn om zich andermaal door Cross en kompanen aan het kruis te laten nagelen.

Hoezeer Draisma Dynamo en de kersverse bekerwinnaar uit Groningen aan elkaar gewaagd zijn, maken de onderlinge resultaten van de laatste drie jaar wel duidelijk. In 2019, 2020 en 2021 kwamen beide grootmachten tot dusverre twaalf keer in de reguliere competitie, kampioenspoule of beker tegen elkaar uit. Lycurgus sloot er daarvan zeven in winnend af, Draisma Dynamo won vijf keer. Van de vier vijfsetters eindigden er drie in Lycurgus-voordeel.

Aan hun laatste visite in de Draisma Dynamo Arena zullen Arjan Taaij en zijn pupillen niet graag herinnerd worden. In de derde speelronde van de kampioenspoule gaf Draisma Dynamo de noorderlingen op zaterdag 13 maart geen schijn van kans.

Of Draisma Dynamo de Kampioensknallers voor het laatst bewaard heeft, mag het de komende week onder bewijs stellen. Draisma Dynamo-supporters kunnen het eerste play-off duel woensdagavond live meebeleven op www.draismadynamo.nl.

Tekst: Rob Kruitbosch || Foto: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.