De Weijer en Van Zeist vliegen met Oranje naar Italië

Voor Freek de Weijer en Maikel van Zeist krijgt het seizoen een aangenaam staartje. Met het veroveren van de landstitel namen de spelverdeler en de middenblokkeerder al op de best denkbare manier afscheid van de club. Met hun uitverkiezing voor Oranje het krijgt het duo een extra beloning voor de noeste arbeid die het de afgelopen jaren in dienst van Draisma Dynamo verrichtte.
Bondscoach Roberto Piazza nam beide pijlers van Draisma Dynamo’s kampioensformatie op in de selectie van het Nederlands team voor de Volleyball Nations League. De Weijer en Van Zeist vliegen op Tweede Pinksterdag met het 17-koppige Oranje-gezelschap naar Rimini. In de Italiaanse badplaats neemt Nederland het in het eerste speelweekend van de prestigieuze intercontinentale landencompetitie op tegen Rusland, Japan en Iran.
Aan de Volleyball Nations League nemen zestien landen deel. In vijftien poulewedstrijden treffen deze toplanden elkaar allemaal één keer. Normaal gesproken worden de poulewedstrijden afgewerkt in vijf speelrondes, die wereldwijd plaatsvinden. In de huidige coronatijd is de formule aangepast. Alle wedstrijden worden van 28 mei t/m 27 juni gespeeld in een bubbel op één locatie: Rimini.
Draisma Dynamo-fans, die niets willen missen van de verrichtingen van Freek en Maikel, kunnen afstemmen op Ziggo Sport. De sportzender zendt alle wedstrijden van zowel de Oranje-mannen als -vrouwen in de Volleyball Nations League rechtstreeks uit.
Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Opa en oma van Sjors Tijhuis.

  Wat fijn voor Freek en Maikel.
  En het zegt ook wel wat over ons Dynamo: het team, coaches en verzorgers ! Proficiat

 2. Fam. Van Zeist

  Hard werken wordt beloond! Ze hebben het dik maar dan ook dik verdient.
  Trots op deze gozers! Wat een doorzettingsvermogen en discipline! Tevens een dikke pluim voor Redbad Strikwerda die altijd in de jongens geloofde, ze prikkelde waar nodig en er altijd voor ze was. Een ijzersterk team voor Draisma Dynamo heeft neergezet en nu twee spelers kan afleveren aan team NL. Chapeau!!!
  Wij gaan genieten van het avontuur dat hen te wachten staat.

Geef een antwoord