De Weijer baalt van verloren set in oefenduel

Welgeteld 183 dagen na de zwaarbevochten en enigszins fortuinlijke 3-2 thuiszege in de kampioenspoule op Lycurgus kwam Draisma Dynamo eindelijk weer in actie in eigen arena. Het eerste optreden na de lange coronapauze leverde donderdagmiddag een 3-1 overwinning op tegen Jong Oranje.
Hoewel resultaten in de voorbereiding op een nieuw seizoen niet zaligmakend zijn, baalde Freek de Weijer wel van de verloren slotset. Drie sets zag Draisma Dynamo’s captain vanaf de kant mee aan hoe Berkhout, Van Zeist, Tijhuis, Van Gestel, Blom, Fullerton en libero Kruiswijk de Oranjetalenten relatief eenvoudig de baas bleven. In de extra vierde set, uitgerekend in de periode waarin hij zelf in het veld stond, liet de thuisploeg de setwinst uit handen glippen. Onnodig, zo oordeelde De Weijer. “Zoiets mag niet gebeuren. We staan nota bene met 18-14 voor en dan krijgen we een serie tegen. Dat mag niet.”
Ruim tweeënhalve week voordat de ploeg in Polen meteen vol aan de bak mag in de eerste ronde van de Champions League, spreekt De Weijer halverwege oefencampagne van een positieve tussenbalans. “We staan er qua team goed voor. Je merkt aan alles dat het instapniveau een stuk hoger ligt dan vorig jaar. We moeten vooral nog hard werken aan automatismen. Vooral simpele dingen moeten beter. Kijk je naar onze selectie, dan denk ik dat we er wel iets op vooruit zijn gegaan. Maar hetzelfde geldt voor Lycurgus. Het wordt alleen maar moeilijker. Maar dat komt ook omdat wij de lat voor onszelf hoger leggen. Ik heb maar één doel: dat is kampioen worden.”
Draisma Dynamo’s spelverdeler kijkt al reikhalzend uit naar de driekamp in Jastrzębie-Zdrój met Jastrzębski Węgiel en het Wit-Russische Stroitel Minsk. “Ik heb nog nooit Champions League gespeeld. Ik heb er erg veel zin in. Het is jammer dat we maar één driekamp spelen in plaats van drie, maar je weet dat het helaas onmogelijk is om nu naar Wit-Rusland te reizen. Het is hoe dan ook mooi om tegen zulke ploegen te spelen. Vooral die Polen schijnen heel sterk te zijn. We kunnen er vrijuit spelen. Net als vorig seizoen in Siberië. Daar speelden we een fantastische pot en verloren we ‘m helaas op details.”

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.