De geschiedenis herhaalt zich tegen Sastamala

image1.jpeg
Het was een dejá vu, een herhaling van zetten. Twee jaar geleden versloeg Ford Levoranta Sastamala Draisma Dynamo in de eerste kwalificatieronde voor de Champions League in zowel de uit- als thuiswedstrijd. Vrijdag bij de openingswedstrijd van de CL-kwalificatievierkamp van de huidige volleybaljaargang deden de Finnen dit kunstje nog eens over. In Innsbruck wonnen ze met 0-3.
Spectaculair is het niet wat de formatie uit het westen van Finland laat zien, het is vooral oerdegelijk. Kansloos was Draisma Dynamo allerminst in de Universitätssporthalle van Innsbruck. Die kansen werden evenwel niet benut. Op de beslissende momenten ontbrak simpelweg de koelbloedigheid en het vernuft om het taaie Finse verzet te breken. 
Achteraf praten is altijd makkelijk. Maar wanneer Draisma Dynamo in de tweede set één van de twee setpunten die het kreeg had benut, had dat wellicht een kentering in het spelverloop teweeg kunnen brengen. Het gebeurde niet. ‘VaLePa’ stond het niet toe en benutte zelf haar vijfde setpunt wél en nam daarmee een 2-0 voorsprong in sets. Het betekende wat ze in Oostenrijk en Duitsland zo mooi de Vorentscheidung noemen. 
Setstanden: 19-25, 28-30, 22-25.
Aanvoerder Freek de Weijer is zich ervan bewust dat het de volgende wedstrijden beter moet. “We hebben geen goeie eerste wedstrijd gehad. Met vlagen hebben we wat mooie dingen laten zien, maar het kwam niet in de buurt van wat we hadden moeten laten zien. Het was teleurstellend, maar de knop moet snel om. We hebben alle kansen nog om voor te spelen. Tegen Hypo Tirol moeten we er weer staan.”
In de tweede wedstrijd van de dag versloeg SC Prometey Dnipro thuisclub Hypo Tirol met 3-1. Draisma Dynamo weet zodoende wat het te doen staat. Voor plaatsing voor de tweede kwalificatieronde moet het bij de eerste twee in de poule te eindigen. Om die kans te waarborgen moet er zowel zaterdagavond van de Oostenrijkers als zondagmiddag van de Oekraïners worden gewonnen.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.