Dames 1 laat VCN ontsnappen

Afgelopen zaterdag mochten we thuis aantreden tegen #2 VCN. In de uitwedstrijd wisten wij brutaal op een 0-2 voorsprong te komen, maar konden wij het karwei niet afmaken.

Het begint zo langzaamaan een kwelgeest te worden die het team achtervolgd. 2 weken geleden kwamen wij in eigen huis overtuigend op een 2-1 voorsprong tegen Orion, maar maakten wij het karwei niet af. Tegen VCN overkwam ons hetzelfde. We kwamen overtuigend op 2-1 voorsprong maar verzilverde ons enige matchpoint in de vierde set niet. Wat een 3-1 overwinning had moeten worden eindigde in een miezerige 2-3 nederlaag.

SV Dynamo

In de eerste set kwamen wij slecht ten tonele. Vanaf de servicelijn maakten we het VCN geen moment lastig en elke aanval van VCN mocht op de grond vallen. Met 21-25 ging deze set dan ook terecht naar de gasten uit Capelle. Met de nodige wissels in het veld begonnen we de 2e set op een 0-5 achterstand nadat we 3 aces om de oren kregen. Vanaf dat moment groeiden wij in de wedstrijd, kregen wij grip op de aanvallen van VCN en waren de rollen compleet omgedraaid. Met hard werken pakten wij de tweede set met 25-21 en was alles weer gelijk.

Compleet in stijl begonnen we de 3e set met een 6-2 achterstand en lieten de bekerfinalisten geen moment deelnemen aan onze wedstrijd. Het werd een overtuigende 25-17 overwinning en niets leek erop dat VCN ons offensief tot stoppen kon brengen. In de derde set liepen we echter de gehele tijd achter de feiten aan en bij 13-18 leek het al beslist. De dubbele wissel van VCN werkte vooral in ons voordeel en bij 19-19 deden we weer volledig mee. Onze eigen foutenlast was net te hoog (o.a. servicefout op matchpoint) waardoor VCN deze set toch nog met 27-29 naar zich toe wist te trekken.

Wat er in de vijfde set precies gebeurde blijft een raadsel. Wij stormen door en bij 8-2 wisselen we van kant. Op 13-9 serveert Heleen fout waarna VCN 5 punten op rij wist te maken en de zekere overwinning verdween als sneeuw voor de zon. Gedesilusioneerd verlieten we de zaal en uiteraard was het flink balen dat het ons weer niet lukte.

Volgende week spelen wij in Nijmegen tegen de koploper VoCASA. Opnieuw de kans om te stunten tegen een van de topploegen uit de Topdivisie. Een weekje knallen op de training, kijken of we de vinger op de zere plek kunnen leggen om volgende week onze tegenstander in het paars pijn kunnen doen.