Carlijn Radstake vanuit eigen opleiding naar SV Dynamo Dames 1

De 15-jarige spelverdeelster Carlijn Radstake maakt vanuit de eigen opleiding de stap naar de Eredivisie en zal volgend jaar spelen in het eerste damesteam van de Apeldoornse club. Daarmee is de selectie voor volgend jaar compleet. Vanaf de CMV speelt ze al bij SV Dynamo en werd op jonge leeftijd ook opgemerkt bij het RTC. In het najaar van 2020 sloot zij als spelverdeelster aan bij Jeugd Oranje op Papendal. Dit alles combineert zij sinds kort ook met een programma bij Beach Team Nederland (BTN) in Jeugd Oranje. 

 

De afgelopen weken trainde Carlijn mee om de vacante positie van spelverdeelster bij Dames 1 (D1) tijdelijk in te vullen. Op het moment dat de mogelijkheden op de transfermarkt verdwenen, maakte de 15-jarige indruk op de trainingen en speelde ze in de eerste oefenwedstrijd zeer verdienstelijk. Carlijn zal voor haar ontwikkeling het programma van D1 combineren met trainen en spelen in Dames 3. Met dit hybride programma krijgt zij alle mogelijkheden om de volgende stap te zetten. Coach Michael Beugelsdijk over de komst van Carlijn: “Als hoofdopleider binnen de meidenlijn van de vereniging stond Carlijn uiteraard al op de radar, maar in eerste instantie nog niet voor komend seizoen. We waren op zoek naar een meer ervaren spelverdeelster, maar zij heeft zich met hard werken in de kijker weten te spelen en sociaal gezien een plekje in dit team verworven. Voor haar is dit een enorme kans en ik heb er alle vertrouwen in dat we met haar een mooi seizoen ingaan. Ze is ongelooflijk gedreven en tegelijk realistisch genoeg dat wanneer zich alsnog een ervaren spelverdeelster meldt, we die kans niet aan ons voorbij hoeven te laten gaan.

 

Dynamo Volleybal School 

Binnen het beleid van de vereniging en terugkomend in de licentieaanvraag (klik hier voor de video van het hele plan) om promotie naar de eredivisie te realiseren, is het essentieel dat jeugd uit eigen opleiding de aansluiting vindt bij D1. Carlijn is nu de eerste die sinds een paar jaar deze stap maakt en we zijn er zeker van dat er de komende jaren nog meer volgen. Zo hebben er de afgelopen weken nog drie andere jeugdspeelsters uit Dames 2 en Dames 3 meegetraind en zullen we na de zomer vast en zeker meer meiden terug gaan zien op het trainingsveld bij D1. Belangrijk binnen dit beleid is de ontwikkeling van de Dynamo Volleybal School (DVS). De DVS maakt het mogelijk voor eigen jeugd en voor de jeugd uit de regio om extra te trainen en kunnen ze onder deskundige begeleiding van de hoofdtrainer van D1 de volgende stap zetten in hun ontwikkeling. De Meiden 16+ groep zit op vrijdag al verweven in het programma van D1. Daar komt alles samen en zullen we de komende jaren kunnen oogsten. Wil je meer weten over de DVS? Kijk dan opwww.svdynamo.nl en schrijf je in voor één van de open trainingen.

 

Afscheid van D1, komst naar D2

Waar een speler komt, moeten we helaas ook afscheid nemen van een speelster. Jasmijn Leusveld gaat als spelverdeelster verder in Dames 2 (1e Divisie), waar zij samen met veel bekende gezichten en oud D1-speelsters een vervolg kan geven aan haar volleyballoopbaan.

 

Begeleidingsteam 

De selectie is compleet, maar ook het begeleidingsteam voor volgend jaar. Hoofdtrainer/coach Michael Beugelsdijk wordt weer bijgestaan door Jorg Radstake. Naast hem zien we een ander bekend gezicht terug langs de lijnen: Joyce Wassen. Zij combineert het spelen in Dames 2 met een rol als assistenttrainster/teambegeleidster bij D1. De rol van videoscout wordtingevuld door Ronald Lemmers. Ronald is ook een bekend gezicht bij SV Dynamo en actief als jeugdtrainer bij meerdere teams. Alle lopende zaken worden opgepakt door Ernst Lettink (teammanager) en we zijn verheugd dat ook Jacco Geuzebroek komend seizoen weer actief is als krachttrainer. Daarnaast blijft we onze vertrouwde sportfysiotherapeut Liesbeth Kaman, die goed zorgt voor de speelsters. Tot slot zijn we ook verheugd dat Monique van Maldegem als verzorgster terugkeertDoor alle coronamaatregelen kunnen we nu ook zeggen dat het medische team wordt bijgestaan door huisarts Gijs Smit.

 

Selectie en staf:

Spelverdeelster: Lisanne Samsom, Carlijn Radstake

Hoofdblokkeerder: Lisanne de Krosse, Heleen van der Heijden, Fleur Kleine Schaars

Passer-loper: Caya van Cooten, Benthe Wismans, Mable Hengeveld, Janne Koops

Diagonaal: Kelly van de Haar, Suus Gerritsen

Libero: Angelique Verheul, Danique Lambert

 

Hoofdtrainer/coach: Michael Beugelsdijk

Assistenttrainer/coach: Jorg Radstake, Joyce Wassen

Teammanager: Ernst Lettink

Krachttrainer: Jacco Geuzebroek

Videoscout: Ronald Lemmers

Sportfysiotherapeut: Liesbeth Kaman

Verzorging: Monique van Maldegem

Huisarts: Gijs Smit

Fotografie: Rudy Biekart 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.