Beugelsdijk stopt aan het eind van het seizoen bij Draisma Dynamo D1

Michael Beugelsdijk is momenteel bezig aan zijn zesde seizoen als hoofdtrainer/-coach bij Draisma Dynamo Dames 1(D1). Zijn lustrum vorig jaar had hij zich vast anders voorgesteld. De teleurstelling van het stilleggen van de competitie maakte snel plaats voor het doen van een licentieaanvraag. Promotie naar de Eredivisie en het maken van zijn debuut op het hoogste Nationale niveau zorgde nog voor één jaar verlenging. Nu is het tijd voor een andere stap inzijn carrière en gunt hij ‘zijn’ dames een nieuwe trainer/coach. Vertrekken bij ‘zijn’ club doet hij niet, maar de focus komt helemaal te liggen bij het opleiden van talentvollejeugdspeelsters voor D1 en het verder professionaliseren van SV Dynamo (SVD). “Meer thuis zijn bij mijn kinderen en gewoon samen eten, is dat wat ik steeds meer mis”, zet Beugelsdijk zijn lastige besluit kracht bij.

Kansen gekregen me te ontwikkelen

In het seizoen 2016-2017 begon Beugelsdijk in Apeldoorn zijn hoofdtrainerschap met een duidelijke opdracht vanuit Stichting Topvolleybal Dynamo (STD): Dames 1 moest minimaal Topdivisie blijven spelen en wanneer de club er weer klaar voor was, gaan voor promotie naar de Eredivisie. “Zeker in de eerste jaren was het niet altijd even makkelijk, maar ik ben dankbaar voor de kansen en het vertrouwen dat ik gekregen heb”, aldus Beugelsdijk. In hetzelfde jaar startte hij ook als hoofdopleider van de meidenlijn bij SVD. “Vanuit een heldere visie gaat nu de individuele ontwikkeling voor op de prestaties”, vervolgt hij. Bijna dagelijks is hij nu nog te vinden in een Apeldoornse sporthal om te bouwen aan de toekomst van het damesvolleybal in Apeldoorn. En met succes, want inmiddels spelen 3 speelsters van SVD bij Jong Oranje, 6 bij Jeugd Oranje en zijn er nog een paar actief op het zand bij Beach Team Nederland (BTN). “Prachtige successen om nu al op terug te kijken, maar de ambitie om meer eigen speelsters in D1 te hebben, leeft voort”, besluit Michael dit onderwerp.

Nieuwe uitdaging bij de club

Afscheid nemen van D1 betekent niet dat de pas 33-jarige opleider vertrekt bij de club. In de afgelopen weken is de intentie uitgesproken om de samenwerking tussen hem en SVD te continueren. Naast het hoofdtrainerschap van de dameslijn zal Beugelsdijk per 1 januari ook als verenigingsmanager een actieve rol vervullen binnen Superclub SV Dynamo. “We zijn verheugd dat Michael wel zijn kennis en kunde in blijft zetten voor de club en daarmee indirect een bijdrage levert aan onze ambities met D1”, aldus Peter de Vries, voorzitter van STD. “Uiteraard besteden we op een later moment nog aandacht aan zijn officiële afscheid.”

Zoektocht naar vervanger 

Met zijn vertrek ontstaat er een vacature. De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer/-coach voor het eerste damesteam van Draisma Dynamo, uitkomend in de Eredivisie, begint al over een paar dagen. Blijf onze sociale mediakanalen volgen voor meer informatie.

Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.