Ballenkids Dynamo de beste van Nederland

De beschikking hebben over de meest talentvolle ploeg levert niet per definitie de hoofdprijs op, zo ondervonden de volleyballers van Draisma Dynamo onlangs. Dynamo’s quickmoppers en ballenkids waren in het bijna afgelopen eredivisieseizoen 2018-2019 daarentegen wel onbetwist ’s lands beste.
image1.jpeg
Al sinds jaar en dag dragen de jongens en meisjes van Anneke Klomp hun steentje bij aan een onberispelijk verloop van de thuisduels van Dynamo’s topteams. Per wedstrijd worden de dienstdoende kinderen beoordeeld door een scheidsrechter of jurylid. Niet voor het eerst kwam de Dynamo-equipe bij deze verkiezing als beste uit de bus. De NeVoBo riep Anneke Klomp en haar crew andermaal uit tot ‘landskampioen’.
“Ik weet niet hoe vaak de kids kampioen geworden zijn, maar in mijn tijd zijn we de tien keer al gepasseerd. In de beginjaren hadden we alleen bij Heren-1 ballenkinderen. Later ook bij Dames-1 en momenteel zelfs bij Heren2. Het is per jaar verschillend waar we kampioen worden. We hebben ook een jaar alleen bij Heren 2 gewonnen”, vertelt een trotse ‘coach’.
“Natuurlijk ben ik reuze trots op de kinderen. Maar dit is absoluut niet de reden waarom ik het doe. Ik wil Heren-1 en -2 en Dames-1 zo goed mogelijk ondersteunen en kinderen al op jonge leeftijd kennis laten maken met vrijwilligerswerk en ze laten zien hoe leuk dat kan zijn”, aldus Anneke Klomp.
image3.jpeg
Voorafgaand aan de Golden European League-wedstrijd die het Nederlands mannenteam op zaterdag 25 mei in Apeldoorn speelt tegen Kroatië wordt Dynamo’s succesvolle ballenkinderen, quickmoppers en begeleiders uitgebreid in het zonnetje gezet.
image4.jpeg
Tekst: Rob Kruitbosch
Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.