Anna Zijl maakt selectie van Draisma Dynamo Dames 1 voor nieuwe seizoen helemaal compleet

image0.jpeg

Nog voordat de kwartfinale gespeeld werd, telde de selectie voor het tweede seizoen in de Eredivisie al 12 speelsters. Een unicum in de hedendaagse strijd om ervaren en talentvolle (jeugd)speelsters voor het team te behouden en/of van een andere club aan te trekken. Ondanks tevredenheid over de kwaliteit van dit dozijn bleef de technische staf onder leiding van de nieuwe trainer/coach Arjen Schimmel toch zoeken naar meer ervaring. Met het aantrekken van passer/loper (voorheen ook diagonaal) Anna Zijl komt ook die wens in vervulling en is de selectie van Draisma Dynamo Dames 1 helemaal compleet. 

 

Anna Zijl brengt ondanks haar jeugdige leeftijd al de nodig (levens)ervaring mee. Zo maakte de 20-jarige Apeldoornse al op jonge leeftijd de overstap naar het talententeam van de Nevobo. Ze combineerde het trainen op Papendal met het spelen bij onze plaatsgenoot. Na een ‘sabbatical’ trok het spelen in de Eredivisie dusdanig dat ze naar Eurosped ging. Na één seizoen keert ze weer naar haar woonplaats terug om voor Draisma Dynamo uit te komen. “Eén van mijn beste vriendinnen speelt al in het team en van haar hoor ik erg positieve verhalen. Wanneer ik in Apeldoorn ben, ga ik graag kijken in Omnisport. Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van wat me bij Draisma Dynamo te wachten staat en dat maakt het tot een zeer bewuste keuze”, legt Anna de terugkeer naar haar woonplaats uit. Ook Arjen (Schimmel, red.) vindt dat de sterk verjongde selectie nog wel een zogenaamdesterkhouder kon gebruiken en merkt daarbij het volgende op: “Het is mijn opdracht om het beleid rondom dames 1 tot uitvoering te brengen en een selectie samen te stellen met meiden van de eigen club, uit Apeldoorn en/of uit de regio. Naast de jeugdige talenten zijn speelsters met ervaring nodig om zich te ontwikkelen en voor het leveren van prestaties. Die mix hebben we met de komst van Anna helemaal gevonden.”    

 

De selectie is compleet

De komst van nieuwe speelsters betekent ook het vertrek van anderen. Om verschillende redenen kozen zij voor een andere uitdaging of bleek het onhaalbaar te blijven. Naast nieuwkomers en blijvers zijn er ook twee speelsters die van positie ‘wisselen’. De eerste is al bekend gemaakt, maar inmiddels heeft Suus Gerritsen na het EKK met Jong Oranje het besluit genomen volledig de concurrentie op het midden aan te willen gaan. Uiteraard met de ‘garantie’ om op de trainingen ook op de diagonaal te blijven oefenen. Voor de trainersstaf geen issue, want het past bij de visie op en de noodzaak voor breed motorisch opleiden. “Zeker jonge talenten moeten alles blijven trainen, want misschien ligt hun toekomst wel op een andere positie. Waar ze het verste komen en het meeste plezier ervaren, zal later blijken”, aldus Schimmel.

 

Het nieuwe Draisma Dynamo D1 bestaat volgend seizoen uitde volgende 13 speelsters:

– spelverdelers: Lisanne Samsom (23 jaar) en Carlijn Radstake (16)
– diagonaal: Benthe Wismans (22) en Aysha Meering (15)
– midden: Lisanne de Krosse (24), Fleur Kleine Schaars (21) en Suus Gerritsen (16)
– passer/loper: Caya van Cooten (24), Anna Zijl (20), Lotte Bruisma (17) en Mila Konink (17)
– libero: Marscha Sinnema (26) en Janne Koops (16) 

 

Na vele jaren als speelster en afgelopen seizoen als tweede assistent actief te zijn geweest bij Dynamo geeft Joyce Wassen de voorkeur voor het spelen in het tweede damesteam (1edivisie). In combinatie met haar nieuwe baan (Gemeente Arnhem) en een verhuizing uit Apeldoorn ontbreekt het aan tijd om de verbinding tussen spelersgroep en hoofdtrainer/-coach te blijven leggen. “Deze functie van ‘bruggenbouwer’ was haar op het lijf geschreven”, aldus blijvend assistent Jorg Radstake.

 

Naast het team is ook de begeleidingsstaf rondom het team op sterkte. Veel bekende gezichten die op de achtergrond van meerwaarde zijn in het mogelijk maken van het beoefenen van topsport. 

Deze staf bestaat (weer) uit:

– Arjen Schimmel, hoofdtrainer/-coach
– Jorg Radstake, assistent trainer/coach
– Ernst Lettink, teammanager
– Ronald Lemmers, videoscout/data analist
– Monique van Maldegem, verzorgster
– Liesbeth Kaman, fysiotherapeute (Fysiotherapiepraktijk Houwer & Ruijs)
– Renske Pijnenborg, performance trainster (The GymApeldoorn)

Fotografie: Ronald Hoogendoorn 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.