Alles of niets voor Dames 1

Afgelopen zaterdag speelden wij de laatste wedstrijd van 2019 in en tegen Utrecht. We stonden op plek 6 en bij winst tegen VVU zouden wij op gelijke hoogte komen met de dames uit de Domstad en de 4e plek op de ranglijst gaan delen. Het werd weer een bijzondere wedstrijd die wij moesten uitvechten zonder de geblesseerde Heleen en afwezige Caya. Gelukkig kunnen we altijd rekenen op Suzanne uit Dames 3.

De eerste set was er een om snel te vergeten. Utrecht serveerde er lustig op los en als wij al een pass wisten te brengen kwam daar maar met moeite een sterke aanval uit. Het vele wisselen in deze set kon helaas ook het verschil niet maken en al snel stond er 25-11 op het scorebord.

Dan op naar set 2. Een nieuwe opstelling waar Susan als passer-loper haar kunsten kon vertonen. Een gouden set want in deze set lukte bij Utrecht helemaal niks. Wij serveerden er lekker op los en hadden onze organisatie in block-defence goed op orde. Met 15-25 sloegen we keihard terug.

Vanaf set 3 werd het een echte wedstrijd. Twee gehavende teams die op vechtlust en mentaliteit knokken voor elk punt. Van beide kanten niet het volleybalspel wat we zouden willen laten zien, maar we waren dan ook wel echt even aan vakantie toe. Twee aces van VVU op de big-point maakten het verschil in deze set waardoor wij met 25-19 op 2-1 achterstand komen.

Dan maar weer alles op alles zetten om een vijfsetter uit het vuur te slepen. De gehele set hebben wij controle en bouwen wij langzaam een voorsprong met 16-20 als top. Utrecht coach Arjen Schimmel had nog een paar handige wissels achter de hand en op 24-23 kijken we tegen het eerste matchpoint aan. Op 24-25 draaien we dat om en krijgen wij een setpoint. Door onnodige eigen fouten geven we het alleen compleet uit handen en laten we Utrecht met 27-25 de wedstrijd winnen met 3-1.

Uiteraard is het na afloop balen dat je  met lege handen staat, maar als je na zo’n eerste set weer zo terug in de wedstrijd kan komen is dat toch iets om trots op te zijn. Met een 6e plek op de ranglijst concluderen wij de eerste helft van de competitie. De doelstelling ‘Top 6’ lijkt meer dan haalbaar en het team is gretig naar meer. Tegen de top 4 uit de Topdivisie weten wij nu slechts 2 punten te snoepen en in de tweede helft willen we toch echt gaan laten zien dat wij in staat zijn om ook van deze teams te kunnen winnen.

Voor nu wensen wij iedereen ontzettend fijne feestdagen en een geweldig 2020. Onze pubers gaan shinen tijdens de NOJK en op zaterdag 11 januari spelen wij thuis tegen Orion waarbij de 5e plek op de ranglijst de inzet is van de wedstrijd. Knallend het nieuwe jaar in!