Al zes toezeggingen bij SV Dynamo Dames 1

De reguliere competitie werd door de Nederlandse volleybalbond (Nevobo) al in een vroeg stadium stopgezet. De teleurstelling bij de speelsters en begeleidingsstaf van SV Dynamo Dames 1 was groot, omdat de sportieve ambities niet (meer) in de Topdivisie gerealiseerd konden worden. “Met dit sterke team wilden we echt gaan voor een topprestatie en laten zien dat we klaar waren voor de stap omhoog”, vertelt hoofdtrainer Beugelsdijk. Het was die zelfde Nevobo die vorige week dinsdag positief nieuws te melden had. Voor komend seizoen ontvingen de besturen van Stichting Topvolleybal Dynamo en SV Dynamo ook voor het eerste damesteam een eredivisielicentie en daarmee is promotie naar de Eredivisie een feit.

“In de afgelopen maanden was het spelen van wedstrijden al onmogelijk en ook bij het trainen hadden we voortdurend te maken met alle maatregelen, niet zo eenvoudig voor een binnensport”, aldus Beugelsdijk. “Toch zijn we altijd bezig geweest om onze sportieve ambities te realiseren, alhoewel de ‘strijd’ zich verplaatst heeft naar de zgn. tekentafel”, vervolgt hij. “Het vervelendste was de onzekerheid over het niveau waarop we volgend jaar actief zijn. Juist in de fase waarin iedereen bezig is met het samenstellen van de selectie, moesten wij nog steeds rekening houden met twee scenario’s: Topdivisie of Eredivisie. We moeten nu dus snel doorschakelen om de juiste speelsters aan de selectie toe te voegen om het team compleet te maken.”

Deze promotie betekent ook dat het trainingsprogramma geïntensiveerd wordt. Helaas is dat niet voor alle huidige speelsters te combineren met het opbouwen van een maatschappelijke carrière en/of past het in het privéleven. Promotie voor de één betekent ook het afscheid van de ander. “Dit dubbele gevoel overheerste ook dinsdagavond bij een videocall met het team”, geeft Radstake (zijn assistent red.) aan. Toch zijn er nu al zes speelsters die komend seizoen met SV Dynamo D1 naar de Eredivisie meegaan: Caya van Cooten, Benthe Wismans, Kelly van de Haar, Lisanne Samsom, Heleen van der Heijden en Fleur Kleine Schaars. Het binden en behouden van talenten van de eigen club en uit de regio om ze de kans te geven op het hoogste niveau te spelen, krijgt zo vorm en inhoud. Naast deze zes speelsters is de club in gesprek met meerdere speelsters uit de Eredivisie. Speelsters die interesse hebben kunnen zich dan ook altijd melden.

Fotografie: Peter Donderwinkel

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.