15 aces en 13 killblocks verslaan de koploper

Het zal de meeste van jullie niet ontgaan zijn, maar afgelopen zaterdag wisten wij met slim spelen en enorm veel vechtlust de koploper in de Topdivisie te verslaan. Met 1-3 versloegen wij VoCASA in hun paarse tempel in Nijmegen. Door deze overwinning staan wij nu vijfde in de ranglijst en kunnen we gewoon nog verder naar boven kijken.

In de eerste set was het VoCASA dat liet zien waarom zij de koploper zijn. Het werd al snel 5-0 en dat werd 10-5. Sam maakt vervolgens een mooi killblock, Caya scoort drie keer op rij en gooit daar een ace achteraan. Lotte doet er een killblock bovenop, Caya topt dat met nog een ace en zo komen wij volledig terug in de wedstrijd; 13-12. Op 16-14 de time out bij Dynamo. Dit had niet het gewenste succes en op 20-15 hadden de paarse dames hun voorsprong weer terug. Tijd voor een dubbele wissel: Lieke kwam in het veld voor Susan en Kelly aan het net voor Sam. Wij vechten gewoon verder en op 20-16 speelt Lieke Yolenthe helemaal vrij en kan zorgeloos de bal naar de grond werken. Noa maakt de 21-19 met een slim shotje van achter de drie meter, Yo gooit daar maar weer eens een ace achteraan en reden genoeg voor Goran om zijn eerste time out aan te vragen. Kelly scoort een goed geplaatste bal in de rechtdoor (je moet toch wat als je rug niet meewerkt) en een slimme tipbal van Lotte maakt 21-22. Kelly pakt nog even een killblock mee en na haar service komt de dubbele wissel terug; 23-23. In een keurig uitgespeelde side out scoort caya de 23-24 en mag zelf gaan serveren. Wij remmen de aanval van VoCASA en krijgen zelf de kans. Noa maakt het af via de blokkering en zo pakken wij brutaal de eerste set: 23-25.

In de tweede set gewoon weer starten zoals we net ook deden. Een hoge servicedruk zorgt ervoor dat het spel van VoCASA eentonig wordt waardoor wij rustig ons spel konden spelen en veel aanvallen konden pareren. Na een ace van Caya de eerste time out van VoCASA al bij een stand van 3-7. Susan ramt vervolgens een bal hard langs de lijn, maar op 8-10 verdwijnt toch langzaam onze voorsprong. VoCASA scoort een hoop slimme ballen en op 12-11 zijn ze ons voorbij. Tijd voor een time out en ook tijd voor een nieuw plannetje. Van beide kanten sterk rallyspel met geweldige blocks en reddingen. Op 18-17 de dubbele wissel bij Dynamo, Lieke en Kelly komen weer in het veld. Door een ace weten de Marikens het gaatje te vergroten tot 20-17. Een mooi killblock van Yo en 2 eigen fouten van VoCASA door de sterke service van Kelly, komen we bij een time out op 22-22. Kelly noteert nog een ace en op 23-23 de dubbele wissel weer terug. VoCASA denkt slim te wisselen door een oude pupil van Michael in het veld te brengen voor haar service. Bedankt dat je fout serveerde Rian. Op 23-24 is het Susan die het af mag maken. Ze beukt de bal keihard op het lichaam van de libero en verzilvert zo het setpoint: 23-25. 0-2 in sets en vandaag gaan we voor de volle buit.

Set 3 vertoont een ander spelbeeld. Wij hebben duidelijk minder servicedruk en de paarse meisjes weten steeds beter hun middens te bedienen. Die scoorden er rijkelijk op los. Op 13-9 mag Nikky het overnemen van Melissa in de passing en op 14-12 maar weer die dubbele wissel. Kelly maakt de 15-13 met een slim tipballetje diep over de libero. Met een ace zien we de koploper alleen weer weglopen naar 17-13. Door een killblock van Lotte en een ace van Caya komen we gewoon weer terug tot 20-19 en bij VoCASA zie je de paniek langzaam toenemen. Op 24-22 wordt de druk te hoog en maakt VoCASA zelf de fout. Op het tweede setpoint een geweldige verdediging van Nikky op een tipballetje waarna wij Caya in stelling weten te brengen die de stand op 24-24 zet. Dit keer liet onze tegenstander zien het wel af te kunnen maken met 2 harde ballen door onze blokkering: 26-24, 1-2.

De vierde set mocht Lieke blijven staan en beginnen we meteen hoe het moet: een Ace van Caya (haar zesde inmiddels). VoCASA presteerde het tegenovergestelde en verbaasde iedereen door onder het net door te serveren; wij lusten ook wel een stukje van die taart! Susan serveert de elfde ace van de wedstrijd en zet de stand op 5-5. Op 8-5 al de dubbele wissel met Sam en Kelly. We maakten veel eigen fouten en gaven het initiatief helemaal weg. Dat weten we gelukkig snel om te draaien met snoeiharde aanvallen van Caya en Yo, gevolgd door weer zo’n slim balletje van Kelly: 10-8. Heleen Hesselink kwam in het veld voor Lotte en langzaam werd duidelijk dat wij de kans op een stunt keihard wilden gaan pakken. Weer een killblock van Kelly en de zoveelste harde aanval van Caya zette de stand weer gelijk op 10-10. Yo serveert ace nummer twaalf en dertien en door sterk blokkerend werk lopen wij uit naar 12-15. Een aantal wissels aan paarse zijde konden niet het nodige verschil maken en ace nummer veertien is voor Caya: 14-17. Heleen pakt ook haar killblock mee en na een goede aanval van Noa staat er dan echt 15-20 op het scorebord. Op het einde toch een paar slordigheidjes aan onze zijde waardoor we het onnodig spannend maken: 18-20. Sam maakt ace vijftien en Yo noteert killblock numero 13, waarna ze zelf het derde matchpoint afmaakt: 20-25 en een 1-3 overwinning op de koploper!

Het was een waanzinnig gevecht van beide kanten waarbij onze service en blokkering het verschil hebben gemaakt. We speelden met een plannetje en hebben dat perfect uitgevoerd. Aanstaande zaterdag wacht ons de derby tegen Alterno D2 in ons eigen Omnisport. Daar lieten we vorige keer onnodig een puntje liggen en willen die vergissing graag recht gaan zetten. Tot zaterdag!

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.